Vi jobbar hantverksmässigt, hela vägen. Efter att råkaffet kommit in till oss så rostas det i en trumrost i 10-15 minuter, beroende på sort, ständigt under övervakning av den som rostar. Kärleken för råvaran och passionen för hantverket framhävs i den bryggda koppen.

Allt kaffe vi köper in kallas specialkaffe och håller högsta kvalitét. Endast de mogna kaffebären plockas för hand och under rättvisa förhållanden, något som vi lägger stor vikt på. Vi strävar också efter att ha ett sortiment som är snällt för miljö och människa i alla led. De flesta av våra sorter är certifierat ekologiska via KIWA och det står utmärkt på påsen.

Vissa gårdar och producenter vi jobbar med väljer att inte certifiera sitt kaffe men vi försäkrar oss alltid om att det är odlat juste. Smakprofilerna i våra blandningar kan variera en aning. Det beror på att vi är ett litet rosteri som köper in mindre mängder råkaffe.

Bönorna varierar beroende på tid och skörd helt enkelt. Det är också det som är charmen tycker vi.