aadel kaffe

Läs mer om Kersh Kaffe

Idéen är att rosta kaffebönor som kommer från enskilda gårdar, kooperativ eller områden där kaffebären vuxit och förädlats under schyssta omständigheter för både människorna som jobbar där men också för miljön. Rätt enkelt.

Kaffet rostas i det nya rosteriet i Gustavsberg i en ny rostmaskin från Joper i Portugal. Maskinen har en kapacitet på 25 kg åt gången vilket gör oss till ett ”stort” litet rosteri.

“Vi ser till att alltid använda schyssta bönor oavsett sort och finner lika stor glädje att rosta kaffet ljust som mörkt. Detta gör oss unika på marknaden.”

Vi anser att du som kund vet bäst hur du vill dricka ditt kaffe. Därför har vi flera olika rostningar och sorter för att just du ska hitta din favorit. Vi ser till att alltid använda schyssta bönor oavsett sort och finner lika stor glädje att rosta kaffet ljust som mörkt. Detta gör oss unika på marknaden.

Varje steg i processen är hantverksmässigt utförd och det är inget vi kompromissar med. Våran ambition är att bevara oss som en liten aktör på marknaden och på så sätt kan vi alltid hålla en god och personlig relation till våra kunder och vänner. Kersh Kafferosteri är ett lokalt mikrorosteri från Gustavsberg i Stockholm. Vi jobbar hantverksmässigt, hela vägen. Efter att råkaffet kommit in till oss så rostas det i en trumrost i 10-15 minuter, beroende på sort, ständigt under övervakning av den som rostar. Kärleken för råvaran och passionen för hantverket framhävs i den bryggda koppen. Allt kaffe vi köper in kallas specialkaffe och håller högsta kvalitét. Endast de mogna kaffebären plockas för hand och under rättvisa förhållanden, något som vi lägger stor vikt på. Vi strävar också efter att ha ett sortiment som är snällt för miljö och människa i alla led. De flesta av våra sorter är icke certifierat ekologiska och då får det naturligtvis inte stå utmärkt på påsen, men för dig som köper vårt kaffe kan det vara värt att veta, men naturligtvis står det utmärkt på påsen på de sorter som är certifierade. Smakprofilerna i våra blandningar kan variera en aning. Det beror på att vi är ett litet rosteri som köper in mindre mängder råkaffe. Bönorna varierar beroende på tid och skörd helt enkelt. Det är också det som är charmen tycker vi.

Historien om Kersh Kaffe

En lång historia kort:
Kersh Kafferosteri grundades hemma i ettan på Södermalm 2010 med en liten handvevad trumrost som Aadel hade fått av sin farmor i Palestina. På gasspisen började Aadel experimentera med att rosta kaffe samtidigt som idéen om att starta ett riktigt kafferosteri växte. Ganska snabbt gick idéen till verklighet när Aadel startade ett café inne i Grandpas lokal på Kungsholmen där han började rosta sitt eget kaffe i en nyinköpt liten rost som kunde rosta 400 gram kaffe åt gången. Det var år 2010-2011.
Efter ett år la Aadel ner caféet och satsade fullt ut på att lära sig rosta kaffe. Den här gången hade han investerat i en elektrisk rost som kunde rosta 1 kilo åt gången. Han lyckades övertyga Urban Deli Nytorget att det skulle vara ballt att ha rosten i butiken och rosta framför kunderna vilket ägarna gillade. Under åren 2011-2012 rostades allt kaffe i den lilla 1-kilos rosten på Nytorget och allt kaffe som serverades på Urban Deli kom från den lilla rosten.

En ny lokal för Kersh Kaffe

Nu behövdes det mer plats och yta och ännu en gång en större rost. Aadels pappa hade ett garage i Stureby men ingen bil så han byggde om garaget till ett kafferosteri. Sommaren 2012 hade Aadel byggt ett eget ”rosteri” och köpt en ny större 6 kilos rost för att kunna satsa på riktigt.
Fler kunder började höra av sig och ville köpa kaffet. Under två års tid lyckades Aadel få många nya och bra kunder i Stockholm vilket visade att något var rätt.

Tillslut blev även garaget för litet och en ny lokal i Gustavsberg hittades via Blocket.

2015 flyttade Aadel ut från pappas garage in i den nya stora lokalen på Värmdö. En ny 25 kilos rost köptes och företaget fick ett namn (vilket hade saknats innan): Kersh Kafferosteri.

Nu kunde företaget ta emot fler kunder och idag har Kersh Kafferosteri över 100 aktiva kunder som caféer, restauranger och kontor. Idéen var då som nu att rosta och sälja kaffe lokalt i Stockholm.

Det finns mycket mer att berätta som inte får plats här tyvärr men vi tar det över en fika när vi ses!